Mer sex?

Sex kan vara bland det skönaste man kan uppleva. (Gissa varför det finns sÄ mycket mÀnniskor pÄ jorden!) Men, det kan ocksÄ vara bland det hemskaste - om det blir fel.

Man kan sÀga att: - Sex Àr kÀnsligt! (Det Àr nog bara religion som Àr mer kÀnsligt.)

Hur skall man fixa det sÄ att man fÄr det som Àr bra men slipper det som Àr dÄligt? Det Àr svÄrt att fÄ det sÄ att allt alltid blir perfekt - vi mÀnniskor Àr inte perfekta. Men, det finns nÄgra rÄd som kan hjÀlpa till.

1. Gör bara det du vill - annars Ängrar du dig efterÄt. (Undvik alkohol o dyl - dÄ förÀndras ofta viljan under nÄgra timmar ...)

2. Allt sex Àr inte nyttigt. Hygien Àr ofta extra viktigt. Speciellt damer Àr kÀnsliga, speciellt nÀr de Àr unga. Om man har "otur" kan man fÄ besvÀr under lÄng tid. (Det gÄr inte att sÀtta nÄgon biologisk ÄldersgrÀns nÀr det blir mindre kÀnsligt, men vid typ 18-20 Är Àr det sÀkert biologiskt helt "fÀrdigt". Mens Àr INTE samma sak som att det Àr "fÀrdigt".)

3. "Rump-sex" Àr inte bra - den delen av kroppen Àr bara till för utgÄende transport. Det finns mÄnga som skadat sig (förutom att det inte Àr speciellt hygieniskt). (Det finns en del annat som inte heller Àr bra - men det kan man lÀttare förstÄ om man tÀnker pytte-lite ...)

4. Och - som det stÄr i det stycke som lÀnkade hit - det Àr bÀst med en partner, av mÄnga olika skÀl.

5. En del Àr rÀdda för att njuta (det gÀller mest tjejer, eftersom det Àr sÄ mycket olika kÀnslor inblandade), en del behandlar andra som sexobjekt (gÀller mest killar - det Àr lÀtt att se).

Vad vill Gud?

Om Gud har skapat sex och dessutom uppmanat oss att vi skall föröka oss, och dessutom har gjort sÄ att det inte bara Àr nÄgon gÄng ibland man kan ha sex (djur Àr pÄ löpen ibland - men mÀnniskor kan ha sex nÀstan nÀr som helst), och dessutom har gjort all kÀnsel i vÄra kroppar - dÄ kan det inte vara fel! Gud vill att vi skall ha det bra och kunna njuta!

Men - eftersom Gud Àr mycket större Àn oss sÄ reagerar han inte pÄ samma sÀtt. För Gud Àr det kanske samma kÀnsla att se mÀnniskosex (Gud ser allt, överallt, hela tiden ...) som nÀr vi mÀnniskor ser bakterier eller fiskar föröka sig - det Àr inte som nÀr en del killar ser pÄ sex ...

Bibeln beskriver Àven att man "blir en kropp" med den person man har sex med. Det kan kÀnnas sÄ - och pÄ nÄgot sÀtt Àr det ocksÄ sÄ. Man binder sig djupare till nÄgon mÀnniska, lÀmnar kvar en del av sig sjÀlv/sitt inre/sin person hos den andra, nÀr man har sex. Det Àr den första huvudorsaken till att Gud menar att vi skall vara trogna. Om man lÀmnar delar av sig sjÀlv hos för mÄnga kan den rÀttaste, djupaste kÀnslan försvinna och man kan bli mer som ett djur.

Additionen 1+1=2 - ja den Àr det riktigaste. Man kan se mÄnga exempel i Bibeln pÄ hur folket och speciellt kungarna ofta gjorde "sex-fel". Och, det blev mÄnga problem som följde med dessa felaktiga beteenden - avundsjuka, hat, mord, avgudadyrkan, krig osv, osv, osv.

Slutsats, för att det skall bli rÀttast:
Ha sex - men bara om du vill, bara det du vill, bara nÀr du vill, bara nÀr du vuxit klart och bara med en person.

(NÀr det blir fel - för det blir ofta fel - sÄ kan man enligt Bibeln fÄ riktig förlÄtelse. Det gÀller Àven damer. Men i vissa lÀnder/omrÄden/kulturer diskrimineras ofta damer som "rÄkat ut för nÄgot". Ingen verkar vilja se att det Àven behövs en gubbe för att fullborda det som skett - han gÄr ofta fri.)

<<Tillbaka